مقاله ها

1399/12/10
نویسنده : -
hc8meifmdc|2010A6132836|Articlebsfe|tblEssay|text_Essay|0xfbffb200020000006206000001000800

ربات تعقیب خط بدون استفاده از microcontroler ها

عنوان مقاله ای در مورد ساخت ربات که توسط تنی چند از دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر در آخرین کنفرانس دانشجویی برق - تهران حائز رتبه گردید و مقاله خوبی می تواند برای اعضای انجمن های علمی برق دانشگاه ها باشد ...

ساخت ربات تعقیب خط ساده با کمترین هزینه

عنوان مقاله ای در مورد ساخت ربات تعقیب خط و البته بدون میکروکنترلر و با مداری ساده تر از بالایی و حائز رتبه در یکی از المپیاد ها

آیا مصرف خارق العاده انرژی لزوما به معنای رشد زیاد اقتصادی است؟

 

عده ای از محافل صنعتی تجاری به علت آنکه در دهه اخیر توانسته اند به علت مصرف زیاد انرژی (خصوصا نفت خام و مشتقات آن) به کسب درصد های رشد اقتصادی خوبی برسند شاید اینگونه فکر می کنند. البته این فکرشان بدون توجه به آینده است (یعنی تا وقتی که نفتمان تمام نشده!) مثلا یکی از این ها همین شرکت ایران خودرو با آن پیکان آخرین سیستمش که در 100 کیلومتر فقط و فقط 14 لیتر !! بنزین مصرف می کند! ولی آنچه که واضح است آن است که باید ما به پدیده "امساک در مصرف انرژی" دقت داشته باشیم و باید به تدریج رابطه مصرف فوق العاده انرژی و تولید ناخالص ملی را قطع نماییم.

 

امساک در مصرف انرژی به تدریج، نه تنها سطح زندگی مردم و اقتصاد کشور را تنزل نخواهد داد بلکه از طریق بکارگیری موثر انرژی می توان به نتایج عکس آن هم دست یافت.

 

مزایای سیاست "امساک در مصرف انرژی" :

 

1-      امساک در مصرف انرژی خود یک نوع منبع غیر وابسته انرژی است که البته تنها از طریق تلاش های همگانی و پیشرفت های تحقیقاتی امکان پذیر است

 

2-      این سیاست باعث خواهد شد که قبل از آنکه تاخیری در تجدید ساخت صنعتی کشور انجام گیرد جهت گیری تحولات تکنولوژیکی به تدریج موجب تغییر ساخت صنعتی کشور و گسترش روز افزون انواع شیوه های امساک در مصرف انرژی گردد تا بدین وسیله از مشکلات فراوان تر انرژی در قرن آتی که همزمان با کاهش ذخایر نفت خاورمیانه خواهد بود جلوگیری به عمل آید.

 

3-      به خاطر حفظ قدرت رقابت صنعتی در بازارهای بین المللی ابداع انواع شیوه های امساک در مصرف انرژی امری اجتناب ناپذیر است زیرا اگر چه ممکن است تولید محصولی در ایران مانند پیکان به علت وجود منابع غنی نفت خام در نگاه اول هیچ مشکلی نداشته باشد ولی همین محصول در بازار بین المللی هیچ گونه ارزشی نخواهد داشت!

 

4-      امساک در مصرف انرژی باعث جلوگیری از آلودگی محیط زیست و عواقب ناشی از آن خواهد شد

 

همچنین در این زمینه بهتر است ما تلاش هایی برای یافتن معادن کشور (خصوصا در مناطقی که رشد اقتصادی کمتری دارند) و همچنین استفاده از منابع انرژی هسته ای ( که پس از دراز مدت هزینه آن ارزان تر است) باشیم بجای آنکه این قدر به نفت وابسته باشیم.

 

برنامه های مربوط به امساک در مصرف انرژی علاوه بر ابداعات تکنولوژیکی معمولا به دو گروه عمده تقسیم می شوند : 1) از طریق اعمال انواع مقررات و قوانین در واحد مصرف انرژی 2) توسل به اقدامات ارشادی دولت هم آهنگ با توصیه های IEA و دیگر سازمان های بین المللی. البته باید زمینه کاهش مصرف انرژی را بدون عوارض ناگوار اقتصادی (مانند افزایش بیکاری، کاهش ظرفیت های تولیدی و کسادی و غیره) به تدریج بوجود آورد و این مستلزم تحقیقات و ابداعات فراوانی دارد که می توان بخش خصوصی را هم در این زمینه به همکاری فرا خواند.

 

مثلا این پروژه در کشور ژاپن انجام گردید و باعث کاهش وابستگی این کشور به واردات انرژی (نظیر نفت خام) شد. البته هنوز هم اگر نفت نباشد امنیت اقتصادی ژاپن آسیب پذیر خواهد شد

 

جدول زیر ما را به تامل بیشتر فرا می خواند :

 

ترکیب مصرف انرژی در برخی از کشورهای صنعتی (منبع : ترازنامه انرژی در کشورهای OECD – 1981)

 

کشور / بخش صنعت / بخش حمل و نقل / بخش تجاری و مسکونی

 

ژاپن / 57.6 / 19.6 / 22.5

 

امریکا / 36.8 / 33.0 / 30.2

 

فرانسه / 42.6 / 22.1 / 35.3

 

می بینیم که مصرف انرژی در بخش مفیدتر یعنی در صنعت ژاپن خیلی بیشتر از سایر بخش های آن است

 

 معرفی کتاب "ژاپن و سیاست های امنیت اقتصادی آن" نوشته دکتر محمد نقی زاده

 

انگیزه من برای مطرح کردن این موضوع :

 

جنبش نرم افزاری و ارتباط آن با صادرات و واردات با توجه به بحث هایی که کمیته علمی بسیج دانشجویی دانشگاهمان داشته است

 

من معتقدم مهندسی که یک طرح علمی ارائه کند و در آن توجیه اقتصادی نباشد طرحش هیچ ارزشی ندارد و یا واضح تر بگم مهندسی که اقتصاد نداند مهندس نیست!

 

 با توجه به وسعت کم خاک (5/1 برابر ایران: برابر دو استان خراسان و خوزستان)، فقر منابع طبیعی، جمعیت زیاد (3 برابر ایران در سال 1374 120 میلیون نفر)، دیر گرویدن به روند رشد سرمایه داری جهانی و تحمیل انواع قراردادهای غیر عادلانه تجاری از طرف غرب و شرق به این کشور در قرن 19 و اوایل قرن بیستم، رشد توسعه و ظرفیت اقتصادی این کشور به ویژه در پنج دهه اخیر (کم و بیش 10% از کل جهان) ظاهرا بیشتر به معجزه ای می ماند که در قرن حاضر به وقوع پیوسته است. ولی تجربه ژاپن نشان داده است که ظهور این پدیده اقتصادی بیشتر در اثر بستر فرهنگ اقتصادی "واردات مواد خام از خارج، "تولید کالا در محل (وطن)"، "مصرف کالای محلی(وطنی)"، و "صادرات کالای محلی(وطنی)"، اندیشه دائم به "تامین امنیت اقتصادی، "حمایت از صنایع و بازارهای داخلی، تحمل همه مشتقات و کمبود ها به منظور کسب برتری نسبی در بلند مدت، تطابق سطح و الگوی مصرف داخلی با تولیدات و امکانات داخلی نه با تولیدات جهانی (بجز کالای سرمایه داری با تکنولوژی پیشرفته) و در نهایت تجارت به معنی ترویج و توزیع کالای تولید شده در محل نه دلالی کالای بیگانه امکان پذیر گردیده است و در خالی که تجربه کشور های مازاد مواد خام جهان سوم نشان داده است که خودکفایی مواد خام و یا به عبارت دیگر داشتن مزیت نسبی در مواد خام در اقتصاد کالایی و سیستم اقتصاد جهانی امروزی نمی تواند به تنهایی ضامن امنیت اقتصادی و یا عامل توسعه و رشد اقتصادی محسوب گردد بلکه بالعکس به علت مکانیسم سیستم اقتصادی جهان امروز چنانچه خودکفایی و یا مازاد مواد خام در کشوری همراه با فرهنگ و اندیشه اقتصادی تولیدی نباشد به وابستگی اقتصادی رابطه مباد لاتی استعماری و تهدید امنیت و توسعه عقب ماندگی منجر خواهد شد.

 

برخی موضوعات کلیدی : واژه امنیت اقتصادی در ژاپن / شرایط ژاپن بعد از جنگ جهانی دوم / تغییرات اوضاع بین المللی از آغاز دهه 70 به بعد / گسترش مفهوم امنیت اقتصادی در ژاپن / افزایش وابستگی های متقابل ولی غیر قرینه با الگوی استعماری / امنیت جامع / آیا ژاپن غولی بر پاشنه چوبین است؟ / ساخت صنعتی مواد خام بر آسیب پذیری اقتصادی ژاپن (وابستگی به نفت، واردات انرژی، نفت خام خاورمیانه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی، مواد خام صنعتی، مواد خام و بازارهای صنعتی کشور های جهان سوم ) / تهدید امنیت اقتصادی و سناریو های ژاپن / ورود کالا سرمایه نیروی کار و غیره دیگر کشور ها به ژاپن / روش های تامین مستمر مواد خام بویژه انرژی مورد نیاز ژاپن از سراسر جهان / تامین مواد خام از خارج بطور مستمر / کشف و استفاده از منابع انرژی جدید نظیر زغال سنگ، انرژی اتمی، گاز طبیعی و امساک در مصرف انرژی / مشکلات ساخت صنایع انرژی در ژاپن مانند صنایع فولاد، سیمان، آلومینیوم، پتروشیمی و نفت / ...

 

 مهندسی معکوس چیست؟

 

اینها چند مورد از تعاریفی است که برای مهندسی معکوس توسط چند کارشناس ارائه شده است و ماهنامه صنعت برق در شماره 105 خود بحث زیادی در این مورد کرده است:

 

-          قبل از اینکه مهندسی معکوس تعریف شود باید ابتدا مهندسی را تعریف کرد، مهندسی یعنی فرآیندی که مشخصات را به محصول تبدیل می کند. برای اینکه آن محصول تولیدی مشخصات مورد نظر را اجرا کند. مهندسی معکوس عکس مهندسی است یعنی محصولی است که باید متوجه شد از چه مشخصه هایی تشکیل شده است و عملکرد این مشخصه چگونه است؟ مشخصاتی که از آن یاد شد شامل چند لایه است تا به محصول برسد، فرآیند مهندسی معکوس رسیدن از محصول یا حاصل یک کار به مشخصات تعریف شده آن محصول است.

 

-          یکی از راه های انتقال دانش فنی در کشور های در حال توسعه بحث مهندسی معکوس است. در واقع مهندسی معکوس تجربه دیگران را که یک بار با موفقیت انجام دادند تکرار می شود. مهندسی معکوس با کپی برداری تفاوت و تمایز زیادی دارد، در واقع مهندسی معکوس تکرار یک تجربه است ولی روح علمی و فنی حاکم در طرح به نوعی منتقل می شود در صورتی که در کپی برداری اینطور نیست. مهندسی معکوس یکی از سریعترین روش های انتقال دانش فنی به گیرندگان آن است. از لحاظ تاریخی مهندسی معکوس در ژاپن شروع شد و صرفا کپی برداری نبود. کشورهایی نظیر مالزی، سنگاپور و تایوان در مراحل سیر تکامل دانش فنی از مهندسی معکوس استفاده کردند.

 

-          مهندسی معکوس عبارت است از پیاده سازی یک محصول و بررسی جزییات عملکرد آن به منظور ایجاد یک محصول جدید (سخت افزار یا نرم افزار) که دقیقا همان عملکرد را داشته باشد.

 

-          در مهندسی معکوس با بررسی عملکرد سیستم، فرآیند ساخت به دست می آید و در این روش میزان دانش بدست آمده بیش از مواردی است که نقشه یک محصول خریداری می شود.

 

 ساخت تراشه ای که با بکار بردن آن در تلویزیون صحنه های مستهجن فیلم ها را قیچی می کند!

 

نوعی ابزار الکترونیکی به نام وی- چیپ را می توان بر روی دستگاه های تلویزیونی نصب کرد که این تراشه ها به پدر و مادرها امکان می دهد تا مانع پخش بخش های خاصی از برنامه ها شوند.

 

چند سال قبل ساخت اجباری وی چیپ در مجلس سنای امریکا به تصویب رسیده بود. بر اساس طرح وی چیپ رسانه ها ملزم به تعیین سطح برنامه های خود بر اساس میزان نمایش صحنه های نامطلوب شدند. این تعیین سطح بوسیله علایم تلویزیونی پخش می شود و وی-چیپ رمز آن را کشف می کند، سپس بر مبنای آنکه سرپرستان به چه صورت تراشه را برای فرزندان خود تنظیم کرده باشند علائم باعث می شود که وی-چیپ برنامه را حذف یا سیاه کند و یا علائم ارسالی را نادیده بگیرد. از آنجا که وی چیپ کار خود را بخوبی انجام داد رسانه های تلویزیونی به مخالفت با آن برخاستند چرا که موجب کساد شدن بازار برخی از آنها شد!



طراحی وب سایتفروشگاه اینترنتیطراحی فروشگاه اینترنتیسیستم مدیریت تعمیر و نگهداریسامانه تعمیر و نگهداری PM سامانه جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم جمع آوری شناسنامه کامپیوتر سیستم مدیریت کلان IT طراحی وب سایت آزانس املاک وب سایت مشاورین املاک طراحی پورتال سازمانی سامانه تجمیع پاساژ آنلاین پاساژ مجازی

جدیدترین مقاله ها

نام : *

پیغام : *