1400/11/24
نویسنده : مسعود بقاییوجی -مهرداد واحدیان -محمد والی-منصور اثنیعشری
آزمونهای کارکرد ریوی قبل از جراحی قفسة سینه میتوانند در جهت ارزیابی خطر عوارض و مرگ و میر پس از عمل مفید باشند و به عنوان پایهای جهت تخمین عملکرد قسمت باقیمانده ریه بعد از برداشتن ریه باشند. دیگر آزمونهای مفید شامل حداکثر تهویه اختیاری (MVV)، ظرفیت انتشار ریوی منوکسیدکربن (DLCO)، اندازهگیری گازهای خون شریانی، اسکن تهویه و خونرسانی میباشند. هدف از تحقیق حاضر چگونگی و تعیین بیمارانی که کاندید عمل برداشتن ریه هستند در شرایط کشور ایران بود.
1400/11/22
نویسنده : غلامرضا سپهری-سید مجید موسوی فر
ورزشکاران ، به خصوص ورزشکاران رشته بدنسازی ، داروهای استروییدی آنابولیک را جهت افزایش توان و رشد عضلانی و بهبود وضعیت ظاهری مورد استفاده نابجا قرار می دهند. با توجه به نامشخص بودن فراوانی مصرف داروهای استروییدی آنابولیک، این مطالعه جهت بررسی فراوانی میزان استفاده و نوع داروهای مصرفی در بین ورزشکاران رشته بدنسازی شهر کرمان طراحی گردید .
1400/11/22
نویسنده : تاجپریکلانتریپور- مجید اسدی
استرس سبب رهایی گلوکوکورتیکوئیدها و اندورفینهای درونی میشود. بعضی از استروئیدها موجب بروز آثار مهاری میگردند، در حالی که بعضی دیگر تشنج زا هستند. مکانیسمهای اپیوئیدی درونی ممکن است در تشدید صرعهای وابسته به استرس نقش داشته باشند. از طرفی اثرات تأخیری استرس شنای آب گرم در شروع تشنجهای مربو ط به تزریق درون صفاقی PTZ و تشدید تشنجهای الکتریکی نشان داده شده است. در مطالعه حاضر اثر تکرار استرس شنا در آب گرم بر تکرار تزریق PTZ جهت ایجاد کیندلینگ شیمیایی بررسی گردید.
1400/11/22
نویسنده : محمد محسن روستایی- عباس رحیمی- اعظم صالحی-فاطمه احمدی
با توجه به شیوع بالای مشکلات اسکلتی عضلانی به صورت عدم هماهنگی عضلانی به خصوص در جامعه شهری که منجر به بروز اختلالاتی در ستون فقرات، اندام تحتانی و سیکل راه رفتن میشود ، لزوم استفاده از مناسبترین روشها جهت کشش عضلات کوتاه شده، امری ضروری در برنامه تمرین درمانی است
1400/11/22
نویسنده : محمودرضا حیدری- مرضیه بیات
در طب تجربی، گزارشهایی در مورد اثرات مفید بعضی از گیاهان دارویی در درمان بیماریها وجود دارد. یکی از این گزارشها، در مورد اثرات مفید گیاه عصاره متانولی خشخاش، بر تشنج میباشد. در مطالعه حاضر اثر ضدتشنجی عصاره متانولی دانه این گیاه بر تشنج ناشی از پیکروتوکسین در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفته است.
1400/11/22
نویسنده : محمد ملکوتیان-مهشید لولویی
نان قوت غالب مردم کشورهای خاورمیانه به ویژه ایران را تشکیل میدهد در کشورهای مختلف نان بین 80-18 درصد مواد غذایی مردم را تامین مینماید. به طور متوسط هر ایرانی روزانه 350-300 گرم نان مصرف میکند و در مواردی نان به عنوان منبع اصلی تامین برخی از مواد اساسی مورد نیاز بدن عمل میکند.
1400/11/22
نویسنده : صالح زاهدی اصل- لیلا بهبود-بهزاد زارع
اگرچه مدارک قوی دال بر وجود سمیت آلومینیوم در اثر ورود آن به بدن از طریق مصرف غذا وجود ندارد، اثر مصرف مداوم غذای حاوی آلومینیوم ممکن است منجر به مسمومیت با آن شود. در این بررسی اثر خوراکی آلومینیوم با مقادیر مختلف روی غلظت گلوکز خون ناشتا و پس از تست تحمل گلوکز مورد مطالعه قرار گرفته است.
1400/11/21
نویسنده : فروزان آتشزاده شوریده-حسین شیری- زهرا مشتاق عشق-منصوره صنیعی
بیماری مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری دمیلینهکننده سیستم عصبی مرکزی است که منجر به اختلال در سیستم حرکتی و افزایش علایم خستگی شده و فعالیتهای زندگی روزانه را متأثر میسازد.
1400/11/21
نویسنده : افشین سمایی-منیر نوبهار- عباسعلی وفایی
مطالعات قبلی نشان دادهاند که پزشکان برای کنترل حملات صرعی از دوز بالای داروهای کاربامازپین و والپرات استفاده میکنند و این در حالی است که عوارض مختلف گوارشی، خونی، روانی، قلبی و غیره به همراه دارد. هدف این مطالعه تعیین حداقل دوز درمانی این داروها (در حالی که سطح خونی مطلوب ایجاد شود) بوده است.
1400/11/21
نویسنده : فاطمه میرزایی- حمید بخشی-سید مجتبی یاسینی- نصرا.... بشردوست
دیسمنوره اولیه به قاعدگی دردناک بدون وجود بیماری لگنی اطلاق میشود .پژوهش حاضر یک مطالعه توصیفی است که به منظور بررسی شیوع و شدت دیسمنوره اولیه بر حسب تیپ شخصیتی در دختران دبیرستانهای شهرستان رفسنجان در سال 1380 انجام شده است.
1400/11/21
نویسنده : فریده دهقان منشادی- مینو خلخالی زاویه- یدا... محرابی
اختلالات تنه و ستون فقرات نظیر اسکولیوز، پشت گرد شده، عدم تقارن شانهها به دلایل وضعیتی، ثانویه به اختلالات ساختمانی دیگر، بدنبال بیماریهای عصبی عضلانی و یا به شکل ایدیوپاتیک در دوران نوجوانی شیوع دارند.
1400/11/21
نویسنده : افسر طباطبایی بافقی- مهدیه مجیبیان
یکی از علل خونریزیهای نامنظم در سنین باروری سندرم تخمدان پلیکیستیک میباشد که درمانهای متعددی برای آن پیشنهاد شده است. در این مطالعه اثر تنظیم سیکل قاعدگی در این بیماران که تحت درمان با متفورمین بودند مورد بررسی قرار گرفته است.
1400/11/21
نویسنده : شعبان مهرورز- سید مسعود خاتمی - سامان خوشینی - جلال نژادسنگسری
مطالعه بافت تیروئید در حین عمل جراحی توسط آسیب شناسان به روش تهیه برش انجمادی (FS) انجام میشود و این کار علاوه بر افتراق بین تودههای خوشخیم و بدخیم میتواند از گسترش بیمورد عمل جراحی و یا از انجام عمل جراحی مجدد جلوگیری کند، در دو دهة گذشته بتدریج از نقش آن در تعیین ماهیت ندولهای تیروئید کاسته شده است و استفاده از آسپیراسیون با سوزن نازک (FNA) جایگزین آن گردیده است، هدف از این مطالعه بررسی کارآیی و نقش این روش در تشخیص صحیح ماهیت ندولهای تیروئیدی و مقایسه آن با مطالعات دیگر بود.
1400/11/21
نویسنده : علی گل1،محمد صو فی آبادی- مهدی عباس نژاد-محمد رضا پرویزی
نیتریک اکساید مولکولی است که در بسیاری از فرایندهای بیولوژیک بدن نقش دارد. عوامل مختلفی در تنظیم تولید نیتریک اکساید دخالت داشته و به نظر میرسد هورمونهای جنسی استروئیدی هم اثر تنظیمی بر تولید آن داشته باشند، این مطالعه به منظور تعیین اثر هورمون های پروژسترون و استروژن بر میزان تولید نیتریک اکساید در موشهای صحرایی فاقد تخمدان انجام گردید.
1400/11/21
نویسنده : رحیم وکیلی-شمسی رسولی
سوء جذب گلوکز - گا لاکتوز یک بیماری نادر مادرزادی اتوزوم مغلوب است که در اثر نقص انتخابی در انتقال رودهای گلوکز وگالاکتوز ایجاد میشود. این بیماری در هفتههای اول زندگی با اسهال اسیدی و آبکی با حجم زیاد شدید شروع میشود.
1400/11/21
نویسنده : مجید رضائینسب
شکم حاد یکی از موارد شایع مراجعه بیماران به اورژانسها در تمام دنیا میباشد و یکی ازعلل مهم مرگ ومیر و ناتوانی را در جوامع امروزی تشکیل میدهد. علل شکم حاد در هر منطقه متفاوت است و دانستن این مورد از اهمیت ویژهای برخوردار است که از انجام عملهای جراحی غیر ضروری و عوارض ناخواسته ناشی از عمل جراحی جلوگیری گردد.
1400/11/21
نویسنده : رویا احمد رجبی- فرزانه ورزنده- منصور عرب- عباس عباسزاده
شیوع انگلهای رودهای یکی از شاخصهای مهم بهداشتی در هر جامعه محسوب میشود و مبارزه با آن یکی از بخشهای مهم برنامههای توسعه ملی کشورهای مناطق گرمسیری به شمار میرود. هدف از این مطالعه تعیین فراوانی انگلهای رودهای کودکان مهدهای کودک شهرستان بم و بررسی عوامل مؤثر در بروز آنها بود.
1400/11/21
نویسنده : عبدا... جعفرزاده- زهیر محمدحسن- معصومه ابتکار- صالح محقق حضرتی
بروز عفونت عامل اصلی مرگ و میر در بیماران با سوختگی میباشد. شیوع بالای عفونتها بعد از سوختگی به مهار شدید سیستم ایمنی نسبت داده شده است. هدف این مطالعه تعدیل پاسخ ایمنی سلولی توسط داروهای سایمتیدین و پیریمتامین پس از سوختگی در مدل حیوانی میباشد.
1400/11/21
نویسنده : علیرضا غفارینژاد- فاطمه پویا- مهدی وحدتی
اختلالات روانی، اختلالات شایعی میباشند. این اختلالات باعث کاهش عملکرد اجتماعی افراد مبتلا میشوند. بعضی گروههای خاص مانند نوجوانان بیسرپرست نسبت به ابتلاء به این اختلالات بیشتر آسیبپذیر میباشند. هدف این مطالعه شناسایی مشکلات روانی در دختران بیسرپرست ساکن مراکز حمایتی در کرمان بود.
1400/11/20
نویسنده : جمیله نوروزی- جلیل وندیوسفی- روحانی کارگرمؤخر-محمد احمدی جبلی
لیستریا مونوسیتوژن از طریق غذاهای آلوده مانند پنیر، سبزیجات خام، سالاد آماده فروش و غیره به انسان انتقال می یابد. این باکتری قادر به رشد در خارج و در درون سلول میباشد. هدف از این مطالعه، ارائه روشی ساده و قابل اجرا جهت جداسازی این باکتری از پنیر و مشاهده آن در کشت سلولی هلا در زیر میکروسکوپ نوری بوده است.
1400/11/20
نویسنده : صادق حسننیا- فردین میربلوک- عباس لطفی- افشین محسنیفر- مهدی محمودی
ارزیابی لیپوپروتئینها و لیپیدهای خون به ویژه وضعیت نسبت آنها به عنوان یکی از اقدامات اولیه در ارزیابی سلامت عروق مطرح است. در سالهای اخیر سنجش زیرگروههای لیپوپروتئینهای با دانسیته کم (LDL) و نیز لیپوپروتئینهای با دانسیته بالا (HDL) از جایگاه ویژهای جهت تعیین سطح سلامتی عروق برخوردار است. بالا بودن لیپوپروتئین با دانسیته بالا خطر ابتلا به بیماریهای قلبی- عروقی را کاهش میدهد.از آنجائیکه HDL-C بهطور عمده از دو زیر گروه HDL2-C و HDL3-Cتشکیل یافته است،مطالعات گسترده نشان میدهد که سودمندی HDL-C بیشتر مربوط به زیر گروه HDL2-C میباشد. هدف از این تحقیق، بررسی غلظت های HDL3 و HDL2و HDLو ارتباط آنها با بیماری قلبی-عروقی در تعدادی از بیماران بستریشده در بیمارستان شهر رشت بوده است.
1400/11/20
نویسنده : سید احمد فنایی-سید مرتضی موسوی نائینی- شعبان مهرورز
ختنه به روش جراحی (کلاسیک) و با استفاده از حلقه پلاستیبل، دو روش رایج ختنه در کشور ما هستند. این کار آزمایی بالینی تصادفی به منظور مقایسه این دو روش، از نظر عوارض جانبی، زیبایی محل عمل و مدت زمان عمل انجام شده است.
1400/11/20
نویسنده : حسین نوق
استرپتوکیناز یکی از داروهای ترمبولیتیک است که جهت برقراری جریان خون میوکارد در بیماران با انفارکتوس حاد قلبی که منعی جهت مصرف آن نداشته باشند، بکار می رود، و در کشور ما تنها داروی ترمبولیتیک در دسترس می باشد.
1400/11/19
نویسنده : هادی فتحیمقدم - مهناز کسمتی - حسین محمدپور کارگر
هسته پاراژیگانتوسلولاریس (LPGi) در بصلالنخاع قرار داشته و در اعمال مختلف فیزیولوژیک نقش دارد. در پژوهش حاضر به بررسی اثر تزریق کلونیدین به درون هسته پاراژیگانتوسلولاریس بر سندرم ترک مرفین پرداخته شده است.
1400/11/19
نویسنده : عباسعلی طاهریان- عباسعلی وفایی - علی رشیدیپور -حسین میلادی گرجی - مرتضی جراحی
نتایج مطالعات قبلی نشان دادهاند که احتمالاً گلوکوکورتیکوئیدها بر تعدیل دردهای حاد و مزمن اثر میگذارند. هدف پژوهش حاضر بررسی اثر استرس حاد شنا و دگزامتازون (به عنوان آگونیست گیرنده گلوکوکورتیکوئیدی ) بردرد حاد، در دو روش ارزیابی درد(Tail flick و Hot plate) در موش سوری است .
1400/11/19
نویسنده : آصف پرویز کاظمی- بهزاد مقصودی- رامین صلوتی
استفاده از داروی ساکسینیل کولین و لوله گذاری تراشه، منجر به افزایش فشار داخل چشم
(IOP) میگردد که این افزایش خصوصاً در بیماران با ضایعات نفوذی چشم، خطرات جدی بدنبال دارد. روشهای متعددی جهت تعدیل این عارضه پیشنهاد گردیده اما هیچکدام موفقیت چندانی بدنبال نداشتهاند. گزارشهایی در خصوص تأثیر نیفدیپین، نوعی مهارکننده کانال کلسیم، بر فشار داخل چشم ارائه گردیده است. در مطالعه حاضر تأثیر نیفدیپین زیر زبانی برتغییرات فشار داخل چشمی متعاقب تجویز ساکسینیل کولین و لولهگذاری تراشه بررسی شده است.
1400/11/19
نویسنده : علیرضا غفاری نژاد- حسن ضیاءالدینی - نبی بنازاده ماهانی
وابستگی به مواد مخدر افیونی، یکی از مشکلات مهم بهداشتی در کشور ما به شمار میرود. مطالعات متعدد نشان داده است اکثر بیماران وابسته به این مواد دچار اختلالات روانی همراه دیگری نیز میباشند. هدف از این مطالعه بررسی اختلالات روانی در بیماران وابسته به مواد مخدر افیونی و مقایسه این اختلالات بین دو گروه بیمار وابسته به تریاک و هروئین بود.
1400/11/15
نویسنده : حمید نجفیپور- شاپور رحمانی- علیرضا فرومدی
داروهای مهارکننده کانالهای کلسیمی دی هیدروپیریدینی با سر گروهی نیفدیپین گروه مهمی از داروها میباشند که کاربرد وسیعی در درمان بسیاری از بیماریهای قلبی- عروقی بهویژه فشار بالا دارند. در این مطالعه اثر سه ترکیب صناعی جدید از آنالوگهای استری نیفدیپین بر فشار خون، نیروی انقباضی و ضربان قلب در شرایط فشار خون طبیعی و فشار خون بالا درخرگوش مورد بررسی قرار گرفت
1400/11/15
نویسنده : سید حسین عبداللهی
مطالعات قبلی نشان داده است که آنتی ژنهای دفعی – ترشحی (E/SA) تاکی زوئیتهای توکسوپلاسما گوندی میتوانند نقش مهمی دربیماریزایی مصونیت میزبان در برابر آلودگی مجدد به انگل تشخیص و افتراق مرحله حاد از مزمن توکسوپلاسموز داشته باشند. برای بررسی دقیق تر موارد فوق نیاز به اجزاء تخلیص شده این آنتی ژنها می باشد. بنابراین هدف مطالعه حاضر تهیه تخلیص و شناسایی اجزاء تشکیل دهنده این آنتی ژنها و تعیین روش مناسب برای این منظور بود.
1400/11/15
نویسنده : سکینه سبزواری- سکینه محمد علیزاده- پروین برهانی- زهرا پیشکار مفرد
سابقه و هدف: بیماریهای ایسکمیک قلب یکی از علل عمده مرگ و میر بهخصوص در کشورهای پیشرفته میباشد. بیماریهای عروق کرونر در ایران نیز شایع بوده و مرگ ومیر ناشی از آن نیز رو به افزایش گذاشته است. این پژوهش یک مطالعه توصیفی است که به منظور تعیین دانش، نگرش و عملکرد جمعیت شهر کرمان در مورد پیشگیری از سکته قلبی صورت گرفت.