1399/11/12
نویسنده : -
هر چقدر هم که ادعا کنیم که به پیلوتی کاربرد (function) اجتماعی داده ایم اگر آنجا مکانی تاریک و خف باشد و یا مکانی کثیف باشد آنجا پیلوتی نیست .
1399/11/11
نویسنده : -
واژه واسازی یا ساختار شکنی ( deconstruction) یکی از سبکهای جدید در معماری می باشد. در این سبک از معماری معمار به شیئ تقریبآ فاقد حجم مشخص طرحی معماری می دهد.مانند این که شما بخواهید از فرم کاغذ مچاله، یک ساختمان برای موزه خلق کنید.
1399/11/11
نویسنده : -
خانه آبشار یکی از کارهای استاد Frank Lloyd است که اندیشه هنری و معمارانه دنیا را دگرگون نمود. در دهه اخیر به واسطه رقم ظاهری او به (سوی) دید بعنوان مبتکر جسور شناخته شد.
1399/11/11
نویسنده : -
در ایران، ساختن مزار یکی از شیوه های معمول برای بزرگداشت بزرگان مذهبی یا رجال و افراد مهم اجتماعی یا کشوری بود که به ویژه از دوره ایلخانی به بعد بیشتر از گذشته مورد توجه قرار گرفت. در دوره گورکانیان هند که آنان را می توان در برخی زمینه ها وارث تیموریان دانست
1399/11/08
نویسنده : -
معماری کلیسای «سورپ سرکیس» از معماری سنتی کلیساهای ارامنه اقتباس شده و شیوههای نوگرایانه معماری دوره ساخت (پهلوی دوم)، تاثیری بر شکلگیری و اصول ساخت آن نداشته است.
1399/11/08
نویسنده : سید هادی میرمیران
زمانی که تهیه طرح ساختمان مرکز کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در فرانکفورت در دستور کار قرار گرفت، دو نکته اساسی راهنمای تهیه این طرح بود:
1399/11/08
نویسنده : -
بناهای قدیمی و مهمی مانند میدان و کاخ بهارستان در شهر تهران ، تداعی کننده حوادث و ماجراهای تعیین کننده تاریخ معاصر کشور است . کاخ بهارستان را که میرزا حسین خان سپه سالار بنیاد گذاشت . بعدها محل مجلس شورای ملی شد
1399/11/08
نویسنده : -
سنگ بنای این ساختمان به فرمان امیرکبیر در شمال ارگ سلطنتی نهاد شد نقشه آن کار میرزا رضای مهندس است که در زمان عباس میرزا ولیعهد فتحلیشاه برای تحصیل به انگلیس رفته بود . چهار طرف حیاط مدرسه را پنجاه اتاق احاطه کرده و در برابر آنها ایوانی گسترده است
1399/11/08
نویسنده : ایمان رییسی
ساختمان جدید کتابخانه ملی ایران واقع در تپههای عباس آباد تهران در آستانهی افتتاح قرار گرفته است. این مساله بهانهای شد تا به نقد پروژهای مطرح در سطح ملی بپردازیم. داستان تحولات صورت گرفته در روند طراحی تا اجرای این پروژه هم تا حدی مشابه تحولات ساختمان جدید مجلس شورای اسلامی است که در مقاله ی دیگری مورد نقد قرار گرفت.
1399/11/08
نویسنده : ایمان رئیسی
فکر احداث بنای جدید مجلس شورای ملی از سالهای 53-1352 خورشیدی مطرح شد. ابتدا مهندس موید عهد طرحی را با پلان دایرهای شکل ارایه کرد و هرچند فونداسیون آن طرح را هم اجرا کرده بودند، اما پروژه متوقف شد. در سال 1355 طرح مذکور را به دفتر سردار افخمی سفارش دادند و از آن زمان تا سال 1383 که ساخت آن به پایان رسیده است