1400/11/03
نویسنده : حسین ارغوانی
جمع بین مدیریت آب و انرژی در وزارت نیرو و تقسیم مدیریت انرژی بین دو وزارتخانه نیرو و نفت و تقسیم مدیریت آب بین سه وزارتخانه نیرو و کشاورزی و جهاد سازندگی و تقسیم مدیریت غذا بین دو وزارتخانه کشاورزی و جهادسازندگی با توجه به حجم ناچیز تولید انرژی برق آبی و سهم عمده آب در تولید غذا و سهم عمده سوختهای فسیلی در تولید انرژی، تقسیم کاری غیرمنطبق با شرایط روز و نیازهای موجود جامعه و کشور است.
1400/11/03
نویسنده : همایون اربابیان
انرژی از مهمترین کار مایه و اصلیترین نیروی اساسی زندگی بشری محسوب گشته و تاریخ و تمدن بشری بر بنیاد ابداعات و کشفیات در جهت تبدیل انرژیهای مختلف به یکدیگر شکل گرفته است. انرژی از ارکان تمدنهای بشری و در نتیجه اساس تولیدات اجتماعی به شمار میرود.
1400/11/03
نویسنده : علی ستاریان
سرزمین ایران به علت قرار گرفتن در محل تلاقی اقلیمهای حیاتی جهان از مناطق زیست اقلیمی متنوعی برخوردار است. این تنوع زیستی در برگیرنده استعدادهای مختلف و ظرفیتهای مختص خود میباشد
1400/11/03
نویسنده : سعید کیوانی - مجتبی هراتیان -ملک ارسلان صدری-احمد پسندیده فرد
در این مقاله ضمن بررسی کوره 101 پالایشگاه اصفهان که بزرگترین کوره در این واحد صنعتی میباشد، پارامترهای مؤثر در میزان هدر رفت انرژی کوره از جمله دمای دودکش، هوای اضافی، دمای بدنة کوره معرفی و مورد بررسی قرار میگیرد
1400/11/03
نویسنده : علیمراد شریفی - دارا فتوحی - بهزاد تیموری
تأمین انرژی الکتریکی مورد نیاز خانوارها، چاههای آب کشاورزی و معادن صنعتی در مناطق دور افتاده که گسترش شبکه انتقال و توزیع نیرو به آن مستلزم صرف هزینههای هنگفت میباشد از مسائل عمده در صنعت برق کشورهای در حال توسعه به ویژه ایران است
1400/11/03
نویسنده : فریبرز کریمی- بهروز اسلامی، ملک ارسلان صدری- احمد پسندیده فرد
در این مقاله امکان استفاده از یک پمپ خلاء به جای مرحله سوم اجکتور واحد تقطیر پالایشگاه اصفهان به منظور کاهش مصرف بخار مورد بررسی و ارزیابی قرار میگیرد.
1400/11/03
نویسنده : سعید کیوانی - مجتبی هراتیان -ملک ارسلان صدری-احمد پسندیده فرد
در این مقاله ضمن بررسی کوره 101 پالایشگاه اصفهان که بزرگترین کوره در این واحد صنعتی میباشد، پارامترهای مؤثر در میزان هدر رفت انرژی کوره از جمله دمای دودکش، هوای اضافی، دمای بدنة کوره معرفی و مورد بررسی قرار میگیرد
1400/11/03
نویسنده : شهاب الدین اکبری - محمدعلی حقدوست
در این مقاله طراحی سیستم کنترل در بخش هلیوستاتها در اولین نیروگاه خورشیدی ایران از نوع دریافت کننده مرکزی با توان یک مگاوات مورد توجه قرار گرفته است. ابتدا معیارهای طراحی مورد نظر برای این سیستم کنترل بیان شده است.
1400/11/03
نویسنده : منصور عسگری
در ایــن مطــالــعه مــصــرف انــرژی بــا روشهــای خودهمبستگی برداری (VAR: Vector Autoregressive)، همگرایی(Cointegration) و مدل تصحیح خطا (ECM: Error Correction) در طی دوره (4) 83ـ (1) 1379 برآورد میشود. محاسبات نشان میدهند که کاربرد روشهای فوق برای اقتصاد سودمند و مفید میباشند
1400/11/03
نویسنده : محمدعلی عبدلی
توجه به مسایل زیست محیطی در سطح جهان پس از تشدید فعالیتهای آلوده کننده در دهه 1950 و 1960 میلادی آغاز گردیده است و با برگزاری اولین کنفرانس محیط زیست و توسعه سازمان ملل در سال 1970، مقوله محیط زیست و حفاظت از آن در کانون توجهات بینالمللی قرار گرفته است.
1400/11/03
نویسنده : اکبر صفری-کوروش منتصر
نگرش را به سه سطح شناختی، عاطفی و رفتاری تقسیم میکنند. و در برنامههای آگاهســازی ســعی بـــر آن اســـت که با روشهای بازاریابی اجتماعی و تکنولوژی آموزش نگرش شناختی را تبدیل به نگرش رفتاری نمایند
1400/11/03
نویسنده : حسین بهرامی
این پروژه برای حدود 40 کارخانه صنعت نساجی با دیماند برق بیش از 3 مگاوات، در چهار شاخة تولید پارچه و نخ از پنبه و الیاف مصنوعی، تولید پارچه فاستونی، تولید فرش و تولید الیاف مصنوعی اجراء شده است.
1400/11/02
نویسنده : امیر حسین قرشی
در این مقاله ضمن معرفی و تشریح سیستم نیروگاه تولید برق از انرژی امواج، عملکرد توربین برق بادی با در نظر گرفتن پارامترهای تجربی آن مورد بررسی قرار میگیرد.
1400/11/02
نویسنده : امیرحسین قرشی
در این مقاله پس از بررسی تطبیقی سیستم انتقال قدرت شش فاز با سه فاز و بیان مزایای آن، مدارهای معادل و مدلهای ریاضی مربوطه ارائه میگردد و سیستم انتقال چند فازی مطرح و تفهیم میشود. مقوله جبران افت پتانسیل در یک سیستم قدرت 6 فاز با ارائه طرحهای مختلف مهار به کمک خازن سری و مهار شانت به صورت جداگانه و ترکیب دو روش در اشکال ترکیبی متفاوت مورد بررسی قرار گرفته است و ضمن مقایسه مدلهای مطروحه برای سیستمهای 3 فاز و 6 فاز مناسبترین مدل جبران افت پتانسیل برای خطوط 6 فاز انتخاب و ارائه گردیده است .
1400/11/02
نویسنده : علیرضا خیامی-محمدرضا جاودان
شناخت فرهنگ و الگوهای مصرف انرژی، پایه و اساس بهینهسازی و تغییر فرهنگ مصرف انرژی است. فرهنگ مصرف را میتوان از دیدگاههای مختلف بررسی کرده و از نتایج به دست آمده، پیشنهادات لازم را ارائه نمود. مطلب حائز اهمیت در این مقاله، بررسی الگوهای بار روزانه شبکه سراسری انرژی الکتریکی است که بدین جهت ، منحنیهای بار روزانه با استفاده از شبکههای عصبی (هوش مصنوعی) بررسی و الگوهای لازم معرفی خواهند شد. با بررسی این الگوها میتوان پارامترهای مؤثر بر الگوی مصرف انرژی الکتریکی را در شبکه سراسری تشخیص و ارائه نمود. این پارامترها و الگوها، قدم اول در شناخت فرهنگ مصرف انرژی الکتریکی شبکه سراسری میباشند.
1400/11/02
نویسنده : شهلا خالقی
ویژگیهای خاص گاز طبیعی از ابعاد اقتصادی و زیست محیطی همواره این حامل انرژی را به عنوان یک عامل تولیدی مهم در بخشهای تولیدی و واسطهای اقتصاد و نیز یک حامل انرژی مطلوب در کلیه بخشهای مصرفکننده نهائی مطرح نموده است.
1400/11/02
نویسنده : محمدحسن زربخش-محمدتقی زیاری-محمودرضا قهارپور- فریدون فریدونی
از آنجایی که مبحث انرژی و بهینهسازی مصرف آن یکی از مهمترین سرفصلهای برنامههای توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی 5 سالة سوم دولت میباشد، بنابراین نیاز به اجرای پروژههای مدیریت مصرف انرژی در کارخانجات و صنایع پرمصرف مختلف بیش از پیش معین گشته است. در این راستا اعمال مدیریت مصرف انرژی در کارخانجات سیمان کشور به دلایل زیر حائز اهمیت میباشد.
1400/11/02
نویسنده : محمود شاهسون
طی سالهای اخیر تحولات گستردهای در حوزه فنآوری به وجود آمده است منابع اطلاعاتی الکترونیکی انرژی به شیوههای متنوعی منتشر شدهاند. این منابع شامل فهرست کتابخانهها، پایگاههای اطلاعاتی چکیدهها و نمایهها بر روی CD-Rom، منابع اطلاعاتی الکترونیکی کتابشناختی Online، منابع اطلاعاتی الکترونیکی Full Text به شکل Online بر روی اینترنت میشود. در مقوله انرژی منابع اطلاعاتی مجلات، مقالات، استانداردها، پایاننامهها، پروژهها، گزارشات علمی و فنی، اطلاعات مربوط به قیمت و مشخصات تولیدات و تجهیزات به شکل الکترونیکی و بسیار گسترده منتشر شده اند.
1400/11/02
نویسنده : فریبا فصیحی هرندی
نظر به اینکه هرگونه تحقیق، برنامهریزی به آمار و اطلاعات دقیق، مرتبط و بهنگام نیازدارد وبا توجه به اینکه انرژی به عنوان سرمایه ملی کشور ما از اهمیت ویژهای برخوردار میباشد و اتخاذ هر گونه تصمیم درست در بخش انرژی کشور اثری گسترده در بخشهای اقتصادی، اجتماعی و سیاسی خواهد داشت در حالی که اثر تصمیم نادرست در مواردی جبران ناپذیرخواهد بود .بر این اساس ایجاد یک نظام اطلاع رسانی همگون در بخش انرژی امری الزامی میشود.
1400/11/01
نویسنده : مظاهر ضیایی
جهانی شدن R&D به عنوان یکی از جدیدترین جنبههای فرایند کلی جهانی شدن، یکپارچگی کل جهان، که با ورود به عصر اطلاعات سرعت و گسترة بیشتری یافته، بسیاری از تصمیمات در بنگاهها، به خصوص بنگاههای بزرگ، را تحت تأثیر قرار داده است.
1400/11/01
نویسنده : -
از جمله مهمترین سوالاتی که ممکن است توسط افراد شاغل در حرفه حسابداری وحسابرسی و دانشجویان حسابداری مطرح شود این است که چرا به حسابرسی نیاز داریم؟
1400/11/01
نویسنده : محمد رضا زردان
امروزه کلیه کشورها اعم از توسعه یافته و در حال توسعه علم و تکنولوژی را برای ارتقای قدرت رقابت پذیری علم و تکنولوژی را بعنوان محور فعالیت های خود قرارداده اند با توجه به اینکه علم و فناوری خود محصول پژوهش و تحقیق است ، بنظر میرسد که مقوله جهانی شدن تحقیق و توسعه و نهایتاً تولید، در سطح جهانی در واحدهای صنعتی و معدنی یک ضرورت است .
1400/11/01
نویسنده : غلامحسین دوانی
ماده (153) قانون مالیاتهای مستقیم اشعار می¬دارد: ضرایب مالیاتی عبارت است از ارقام مشخصه¬ای که حاصلضرب آنها در قرینه مالیاتی در موارد تشخیص علی¬الراس، درآمد مشمول مالیات تلقی می¬شود.
1400/11/01
نویسنده : سید حسین هاشمی
ازدواج موقت یکی از انواع ازدواج است که مشروعیت آن در عصر پیامبر گرامی اسلام(ص) مورد قبول همه مسلمانان بود. حکم اولیه ازدواج موقت اباحه است و امامان معصوم(ع) به دلیل منع حکومتی از ناحیه خلیفه دوم، با حکم تحریم آن مبارزه نمودند؛ چون منع مطلق آن توجیه شرعی نداشت. در این نوشتار متعه از دیدگاه فقه امامیه و عامه با نگاه حکومتی مورد بررسی قرار گرفته و ضمن پرداختن به مستندات مربوط به اصل مشروعیت متعه که احیانا در مباحث تطبیقی و اختلافی نقش دارد، حکم ازدواج موقت از جهت نسخ یا منع حکومتی مورد بحث واقع شده است،
1400/11/01
نویسنده : فاطمه سادات علمدار
همگام با گذر زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی، در حوزه روابط اجتماعی افراد جوامع مختلف، تغییرات و تحولاتی رخ داده است که با اندکی تامل قابل مشاهده است. تغییرات در آمال و آرزوها، نیازها و انتظارات افراد بر نهادهای اجتماعی تأثیر گذاشته و از دگرگونی این نهادها تأثیر میپذیرد. نهاد خانواده نیز به عنوان پایهایترین نهاد هر جامعه از این حوزه مصون نمانده و در حال تغییر و دگرگونی است. بیتردید تحولات در نقش و جایگاه نهاد خانواده، در وضعیت جامعه و کارکردهای آن قابل مشاهده خواهد بود. یکی از مهمترین این تغییرات در دهههای اخیر در حوزه ازدواج رخ داده است. این نوشتار درصدد است تا دگرگونیهای اجتماعی در مسأله ازدواج در ایران را به همراه نقش و عملکرد حکومت و نهادهای ذیربط بررسی نماید.
1400/11/01
نویسنده : لیلا سادات اسدی
حمایت از اطفال در ابعاد مالی و غیرمالی در سه محور ولایت، حضانت و قیمومت، مورد توجه قانونگذار قرار گرفته است. ولی خاص شامل پدر، جدپدری و همچنین وصی منصوب از طرف ایشان بوده که دارای اختیارات تام در امور مالی و غیرمالی صغیر و طفل بالغ غیررشید میباشد. این اختیارات در نبود پدر، منجر به بروز مشکلاتی برای طفل و نیز مادر که غالباً سرپرستی طفل را عهدهدار است، میگردد. رویههای اداری و قضایی فراتر از قانون نیز، دامنة این مشکلات را توسعه میدهد. این نوشتار به نقد و تحلیل قوانین ایران در ولایت، حضانت و قیمومت بر صغار پرداخته و با بررسی مشکلات، خلاءهای قانونی مربوط به امور مالی صغیر را بیان نموده است. در انتها نیز پیشنهاد شده با توجه به مقتضیات زمان و مکان حکومت اسلامی از باب احکام ثانویه با صلاحدید دادگاه، حق ولایت پدر را بعد از فوت به مادر منتقل نماید.
1400/11/01
نویسنده : فرج الله هدایت نیا
قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران در ماده 1117 با پیروی از نظام حقوقی اسلام برای زوجه حق اشتغال و برای زوج تحت شرایطی حق مخالفت با اشتغال زوجه را قایل شده است. در مورد محدودیت¬های حق اشتغال زوجه و حدود اختیارات زوج در ممانعت از شغل همسر، ابهاماتی در قوانین وجود دارد که شایسته امعان نظر است. در این نوشتار حق اشتغال زوجه و محدودیت¬های آن و نیز حدود اختیارات زوج در مخالفت با شغل همسر، انواع شرط اشتغال زوجه و اعتبار آن و... از بُعد فقهی و حقوقی مورد بررسی قرار گرفته است. نتیجه آن که با توجه به مبانی فقهی و حقوقی اگر زوجه در ضمن عقد یا شرط بنایی، شرط اشتغال نماید، زوج حق مخالفت ندارد. همچنین در انتهای مقاله اصلاحیهای بر ماده 1117 ق.م. پیشنهاد شده است.
1400/11/01
نویسنده : مریم فرهمند
نظریه فمینیسم از اواخر دهه 60 میلادی، محوریت مردان در خانواده سنتی و نقش خانه داری زنان را مورد انتقاد قرار داد.وقوع انقلاب جنسی، تصویب قانون طلاق بدون تقصیر و آزادی سقط جنین تغییرات بنیادینی در نهاد خانواده ایجاد نمود.فمینیستها با ادعای ایجاد زندگی بهتر و اعطای انواع آزادیها به زنان، در واقع غریزة مادری و احساس عاطفی زنان را نادیده گرفته و تحقیر نمودند. تشویق زنان به کار خارج از خانه و مشابه سازی زنان با مردان و عدم توجه به تفاوت های مختلف آنها از سوی شاخههای مختلف فمینیسم به عنوان آرمان فمینیستی مطرح گردید و تا کنون نیز این تفکرات تبلیغ و ترویج می شود. در همین شرایط نیز برخی متفکران غربی با طرح پیامد های اسف بار فمینیسم بر نهاد خانواده، تحلیل های عمیق و انتقادات جدی بر این نظریه وارد ساختهاند. نویسنده کتاب آرامش در خانه از جمله منتقدان علمی فمینیسم می باشد و در این نوشتار بخشی از کتاب وی ترجمه شده است.
1400/11/01
نویسنده : مسلم خلفی
اهدای جنین جدا از روایی یا ناروایی آن واجد آثاری و پیامدهای حقوقی بوده که صاحب نظران را به موافقت و مخالفت سوق داده است. در سال 1382 قانون نحوه اهدای جنین به زوجین نابارور با پنج ماده به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید. این قانون گرچه در زمان خود بسیار راهگشا و مفید بود، اما با توجه به نگارش مختصر آن، نواقصی دارد. از جمله وضعیت نسب طفل متولد از اهدای جنین مشخص نشده است. این نوشتار به پیامدهای حقوقی متحمل بر طفل حاصل از اهدای جنین از جمله نسب، ارث، نکاح، نفقه، حضانت و تابعیت پرداخته و در انتها پیشنهادهایی مطابق نظریه برگزیدة «اراده و اعراض» ارائه شده است
1400/11/01
نویسنده : آمنه بختیاری - سیده فاطمه محبی
امروزه پدیده خانوارهای «زن سرپرست» به دلایل مختلف در تمام دنیا رو به فزونی است اغلب این خانوارها دارای مشکلات عدیدهای هستند، به گونهای که اخیراً فزونی زنان سرپرست خانوار به صورت معضلی اجتماعی مطرح میشود. این گروه از زنان اغلب با عوامل آسیبزایی همچون تبعیضات فرهنگی، ضعف دسترسی به فرصتهای شغلی، بیسوادی یا کمسوادی، نداشتن درآمد مستمر و مشکلات روحی و روانی مواجه میباشند که در صورت فقدان حمایتهای همه جانبه هزینههای آسیبزایی را به جامعه تحمیل خواهند نمود. لذا نقش نهادهای دولتی درنظام اسلامی در ساماندهی این گروه حائز اهمیت میباشد.